Websites politiek
TWENTERAND - Voor de derde keer besteedt Delta TV aandacht aan de websites van politieke partijen. De eerste keer, in december 2005, was de kritiek van ons niet mals. Het heeft wel geholpen. Hadden 3½ jaar geleden slechts 3 partijen een website, nu zijn dat er 6. Echter de actualiteit blijft voor de meeste partijen een probleem.
Delta TV beoordeelde de websites op een tiental punten. De 4 belangrijkste waren: actualiteit, uitstraling, bedieningsgemak en leesbaarheid. We kwamen tot de volgende rapportcijfers.
SGP Twenterand heeft geen website. Zelf het adres is niet vastgelegd. Nog niet eens voor de moeite een 1. Cijfer: 0.
Op de website van Hart voor Twenterand staat al 15 maanden de mededeling dat de site "vernieuwd" is. De uitstraling is saai en ziet er goedkoop uit. De teksten zijn te lang en daardoor niet prettig leesbaar. Opmerkelijke tekstpassage bij dualisme: "Eén gemeenteraadslid als politiek vertegenwoordiger heeft in de gemeenteraad een enorme invloed." Cijfer: 2.
De PvdA-website valt erg tegen en is ten opzichte van voorgaande beoordelingen niet verbeterd. Sterker: er staat doorgaans nog precies dezelfde informatie op. Hoezo actueel? De samenstelling van de fractie klopt niet en veel rubrieken zijn voorzien van non-informatie of geen informatie (4 keer). Pluspunt: de partij heeft Hyves, 16 leden. Cijfer: 3.
De laatste onvoldoende delen wij uit aan het CDA. Deze site was eerst fris, eigentijds en actueel. Het stond in onze voorgaande beoordelingen op de eerste plaats. Nu is de site verworden tot slechts een onderdeel van de landelijk site, teminste dat straalt het uit. De rubriek CDJA is sterk verouderd en dat voor jongeren. De website gaat te veel over het bestuur en campagne (zie foto's en teksten). Niet interessant. Het moet gaan over de fractie en dat komt te weinig uit de verf: Cijfer: 5.
Wat is het nu? LLT ? VVD? De poll werkt niet en de oranje letters op de blauwe achtergrond doen pijn aan de ogen. Tot zover de kritiek. Verder is de site sterk verbeterd op het gebied van uitstraling en actualiteit. Leuk is 'historie'. Cijfer: 6,5.
Lang had de ChristenUnie geen website. Vorig jaar veranderde dat, maar geweldig was het niet. De huidige versie ziet er heel aardig uit. Rustige en mooie uitstraling. De site is redelijk actueel, al moet gezegd dat de partij erg Den Ham-gericht is als we kijken naar de onderwerpen. Vroomshoop en Westerhaar bestaan helemaal niet. Dat is ook te zien aan de (oud-)gedienden binnen de partij, allen afkomstig uit Den Ham. De fractievoorzitter komt uit Vriezenveen. Er is weinig verjonging en we zijn erg benieuwd of men nieuwe kandidaat raadsleden weet binnen te halen. Minpunt: wil je de standpunten van de partij weten, dan moet je ingelogd zijn. Dat is niet transparant. De site is wel gebruiksvriendelijk. Cijfer: 7.
De site van Gemeentebelangen Twenterand is actueel, heeft een hoog bedieningsgemak en de informatie is transparant. Zo zijn de verslagen van ledenvergaderingen openbaar! De agenda's van de raad en eigen fractie zijn in één oogopslag te zien. Het valt op dat GT als enige partij in de rubriek 'links' verwijst naar andere Twenterandse concurrerende partijen. De partij en elk fractielid hebben Hyves. Minpunt: de trein op de openingspagina is nog de oude 'boemel'. Cijfer: 8,5.
Kort samengevat is dit de totaal uitslag van de websites:
1. Gem. Bel. Twenterand 8,5
2. Christenunie 7,0
3. LLT/VVD 6,5
4. CDA 5,0
5. PVDA 3,0
6. HvT 2,0
7. SGP 0,0
Reacties op 'Websites politiek'
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.