Positieve evaluatie pilot scheidingsdeskundige

scheiden-doe-je-niet-alleen-1600x1000.jpgmaandag 03 oktober 2022 20:16

Een van onze speerpunten in 2018 was een scheidingspunt waar ouders en kinderen hulp konden krijgen bij (complexe) scheidingen.

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor ouders en hun kinderen. Gelukkig verloopt niet elke scheiding problematisch, maar tegenwoordig komen er wel steeds meer complexe scheidingen voor waar kinderen schade van ondervinden. Vooral langdurig voortslepende, ernstige conflicten tussen ouders zijn schadelijk voor de ontwikkeling van kinderen. Een groot aantal kinderen in de jeugdzorg heeft een achtergrond waarin scheidingsproblemen van ouders een rol spelen. Om schade bij kinderen, die bij een scheiding betrokken zijn, te voorkomen, moet je hun ouders helpen met een betere communicatie.

De kracht van de scheidingsdeskundige is dat beide ouders direct samen verantwoordelijk gemaakt én gehouden worden voor het welzijn van hun kinderen. Het Scheidingspunt zet zich alléén in bij scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. Echtscheidingen zónder kinderen in het spel worden direct doorverwezen naar mediators of advocaten. Uit de bijgevoegde evaluatie blijkt dat de hulp van de scheidingsdeskundige echt succesvol is en er daadwerkelijk minder en minder dure hulp nodig is voor kinderen. Wij zijn blij met het besluit van het college om het Scheidingspunt door te zetten.

Bijgaand bericht verscheen op 25 augustus in Tubantia: https://www.tubantia.nl/twenterand/scheidingspunt-twenterand-voorziet-in-behoefte-en-mag-worden-voortgezet~aa940e4b/

Het scheidingspunt is bereikbaar via www.scheidendoejenietalleen.nl

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Definitief rapport Scheidingsdeskundige Twenterand 2022.pdf1,9 MBapplication/pdfdownload

« Terug