Jongerenwerk in Twenterand: hoe komen we uit de impasse?

jongere.jpgwoensdag 14 september 2022 19:22

En weer spreekt de raad over het jongerenwerk.... Waarom loopt dit zo moeizaam in Twenterand?
Iets van een verklaring was te lezen in Tubantia van 5 april 2022, waarin bericht werd dat de gemeente stopt met subsidie voor 4 verschillende jongerenorganisaties, nadat jaren lang geprobeerd is om ze vruchtbaar te laten samenwerken.

Het college wil nu het jongerenwerk laten uitvoeren door aan 1 partij subsidie toe te kennen. Wij hebben echt twijfels aan deze een-op-een gunning middels subsidie, want geen van de partijen was afgelopen jaren in staat om er uit te komen qua goed jongerenwerk. Geen van de partijen leverde voldoende kwaliteit.

En wat ook niet meehelpt is dat de gemeente nog geen uitgewerkte visie heeft op het jongerenwerk en ook geen goede opdrachtformulering heeft wat ze precies wil bereiken met het jongerenwerk.

Organisaties die moeten samenwerken met de jongerenwerkers twijfelen zelf ook aan de juistheid van de keuze van het college, die ingegeven lijkt te worden door het niet willen verliezen van de vrijwilligers bij Zorgsaam.

Kortom, de keuze om te stoppen met subsidiering van de 4 partijen steunen wij, maar maak dan ook helemaal een nieuwe start! Kom met een gedegen visie op het jongerenwerk, werk een goede opdrachtverlening uit en besteed dan vervolgens het jongerenwerk aan. Dat geeft wat ons betreft de beste kans op goed en professioneel jongerenwerk.

Eerder artikel in Tubantia: https://www.tubantia.nl/twenterand/twenterand-maakt-einde-aan-soap-jongerenwerk-samenwerking-was-gedoemd-te-mislukken~a82c81cd/

« Terug