Coalitieakkoord: Samen Zorgen & Samen Werken

drie strengenwoensdag 30 april 2014 09:00

De ChristenUnie Twenterand heeft samen met coalitiepartners CDA en SGP het bestuursakkoord voor de komen vier jaar vastgesteld. Namens de ChristenUnie is Bert Oudendijk voorgedragen als wethouder en krijgt hij in volle omvang de portefeuille ECO en Sport.

Bij dit artikel vindt u het  bestuursakkoord  2014  -  2018  van  de  gemeente  Twenterand.  Dit  bestuursakkoord  is  tot stand  gekomen  tijdens  besprekingen  tussen  het  Christen  Democratisch  Appel  (CDA),  de  ChristenUnie (CU) en  de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Deze  drie partijen  kunnen  zich beleidsmatig vinden in de programma’s en hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken. Samenwerking, stabiliteit en consistentie zijn de begrippen die centraal staan. Daarom  hebben  wij  besloten  het  college  van  burgemeester  en  wethouders  van  Twenterand  te  gaan vormen.
Dit bestuursakkoord is tot stand gekomen met het coalitieakkoord 2012 - 2014 en de programma’s van de deelnemende partijen als leidraad. Er zijn accenten  gelegd op onderwerpen waarmee de coalitie aan de slag wil, zonder tekort te doen aan alle andere werkzaamheden die worden uitgevoerd. Het thema wat  wij aan dit bestuursakkoord mee willen geven, luidt: Samen Zorgen & Samen Werken.
De afgelopen jaren is op een constructieve manier met de gemeenteraad gewerkt aan de toekomst van de  gemeente  Twenterand.  Wij  zetten  dit  beleid  de  komende  periode  voort.  Wij  bereiden  ons  ook nadrukkelijk  voor  op  de  uitvoering  van  de  nieuwe  zorgtaken  waarvoor  wij  vanaf  1  januari  2015 verantwoordelijk worden.
De  verandering  in  de  samenleving  gaat  verder  dan  de  gevolgen  van  de  recessie,  de  nieuwe  digitale mogelijkheden  of  de  nieuwe  zorgtaken.  Duurzaamheid  is  een  belangrijke  peiler  geworden  en  het  ‘iktijdperk’ lijkt te worden ingehaald door het zogeheten ‘wij-bewustzijn’ en de participatiemaatschappij. Deze ontwikkelingen  vereisen  dat  de  gemeente  met  haar  inwoners  en  ondernemers  open,  tijdig  en  helder communiceert en hen actief betrekt bij het opstellen en uitvoeren van het beleid.
De rol van het gemeentebestuur is veranderd; het zijn niet langer de blauwdrukken en eindvoorstellen die de toekomst schetsen. Het gaat er tegenwoordig om  kaders aan te geven  waarbinnen de samenleving zich ontwikkelt en aanpast aan de eisen van de tijd. W ij bepalen niet langer eenzijdig wat er gebeurt, maar stimuleren, coördineren en faciliteren. Dat betekent ook loslaten en vertrouwen hebben.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
coalitieakkoord 2014-2018153,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug